4 de xan. de 2019

Material didáctico sobre diversidade sexual e afectiva

"Todo saldrá bien, pingüino"




El projecte “Diversitat en curt” posa a disposició dels centres educatius cinc curtmetratges que, acompanyats de guies didàctiques, permeten treballar a l’aula temes relacionats amb les identitats i les discriminacions per raó de sexe, la diversitat afectiva i sexual i la convivència.
Aquests materials volen ser també una eina per preveure i resoldre les situacions d’assetjament que poden tenir lloc en l’àmbit escolar.
“Diversitat en curt” s’adreça a cursos d’educació primària i educació secundària obligatòria i postobligatòria, però el professorat i el personal formador haurà de tenir en compte i valorar sempre l’oportunitat de fer servir aquests materials segons la diversitat de l’alumnat implicat en el projecte.
Els vídeos mostren, de manera creativa i testimonial, situacions personals i socials que permeten aprendre a respectar les diferents maneres que tenim les persones de viure l’afectivitat i la sexualitat, relacionar-nos socialment i conviure en família.
El projecte consta dels següents materials didàctics descarregables:

Més informació

Des del punt de vista pedagògic, el programa “Diversitat en curt” entén l’educació afectiva i sexual com una contribució al desenvolupament de la personalitat d’infants i d’adolescents, ja que en potencia les capacitats emocionals, intel·lectuals i de relació amb les altres persones.
El programa “Diversitat en curt” està coordinat per la Fundación La Casa y el Mundo, i és una iniciativa de la Regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona.